Programul Power Point


    Programul Power Point este destinat realizarii de prezentari, termenul de prezentare avand urmatoarele semnificatii: recomanare, infatisare, descriere, interpretare etc.

Vocabular


exemplu de folie de prezentare multimedia

    Una dintre cele mai importante componente ale comunicarii este prezentarea vizuala. Baza unei prezentari trebuie sa fie o anumita tema, cum ar fi, de exemplu, prezentarea unui proiect, prezentarea rezultatelor unui studiu de fezabilitate (de piata), a unor produse.
    Inainte de crearea unei prezentari, este necesar sa fie stabilite niste strategii, care pot avea ca motto: "Cum sa-mi alcatui prezentarea in mod eficient si inteligibil, pentru a nu-i plictisi peste masura pe ceilalti participanti."

In general etapele realizarii unei prezentari sunt urmatoarele:

Obs. se stabilesc de la inceput durata prezentarii si numarul foliilor. Limitele "de bun simt" ar fi: maxim 30-45 de minute si 15-20 de folii (diapozitive ). " Mai putin, inseamna mai mult!"
Prezentarea trebuie sa fie la obiect si usor de inteles, informativa si, de ce nu, captivanta.

Avantajele utilizarii programului Power Point:

    In Power Point fisierele nu se numesc documente ci prezentari si au extensia ppt
    Pentru diapozitiv se mai foloseste si termenul de slide.
    Un slide poate cuprinde texte, grafice, tabele etc. Modul de amplasare a acestor elemente se numeste Layout. Power Point ofera utilizatorului 24 astfel de layouts .Aceste formate de baza pot combina in diferite moduri textele, graficele si elementele multimedia in cadrul unei folii.