In Power Point fisierele nu se numesc documente ci prezentari si au extensia ppt
Programul Power Point
Programul Power Point este destinat realizarii de prezentari, termenul de prezentare avand urmatoarele semnificatii: recomanare, infatisare, descriere, interpretare etc.Vocabular
- Power Point editor (de folii) de prezentari, elaborat de compania Microsoft.
- Prezentare reprezentarea unui continut informational cu ajutorul imaginilor grafice si a sunetelor (cu ajutorul editorului Power Point)
- Folie (diapozitiv) pagina a unei prezentari Power Point
- Multimedia combinatie a doua sau mai multe segmente de media (fisiere video, de sunet, imagine etc.)
- Interactiv schimb de informatii cu participarea activa a utilizatorului.
![]()
exemplu de folie de prezentare multimediaUna dintre cele mai importante componente ale comunicarii este prezentarea vizuala. Baza unei prezentari trebuie sa fie o anumita tema, cum ar fi, de exemplu, prezentarea unui proiect, prezentarea rezultatelor unui studiu de fezabilitate (de piata), a unor produse.
Inainte de crearea unei prezentari, este necesar sa fie stabilite niste strategii, care pot avea ca motto: "Cum sa-mi alcatui prezentarea in mod eficient si inteligibil, pentru a nu-i plictisi peste masura pe ceilalti participanti."In general etapele realizarii unei prezentari sunt urmatoarele:
Obs. se stabilesc de la inceput durata prezentarii si numarul foliilor. Limitele "de bun simt" ar fi: maxim 30-45 de minute si 15-20 de folii (diapozitive ). " Mai putin, inseamna mai mult!"
- se realizeaza o strucura succinta a temei
- se stabilesc elementele ajutatoare (obiecte grafice de exemplu)
- se realizeaza prezentarea efectiv avand grija ca informatia in sine este cea care trebuie sa fie importanta si mai putin efectele care pot diminua atentia catre continut
Prezentarea trebuie sa fie la obiect si usor de inteles, informativa si, de ce nu, captivanta.Avantajele utilizarii programului Power Point:
- posibilitatea realizarii unui show care se desfasoara automat, ceea ce permite determinarea cu exactitate a duratei totale a prezentarii
- suporta diferite formate multimedia, cum ar fi: videoclipuri (format AVI), fisiere audio digitale (format WAV), synthesizer (format MIDI).
- permite posibilitatea de a salva documentul in format HTML ( prin apelarea meniului File - Save As HTML), formatul care permite citirea de catre browserele de Internet ca Internet Explorer sau Netscape Communicator.